Opalescence XTRA-BOOST – albirea dintilor in cabinet

Opalescence XTRA-BOOST este un gel pentru albirea dintilor cu concentratie 38% peroxid de hidrogen.

01. Opalescence02. Boost03. Siringi
*INDICATII
– Opalescence XTRA-BOOST este indicat numai pentru tratamentul in cabinet.Se pot albi unul sau mai multi dinti,parti ale unui singur dinte sau pentru accelerarea albirii pe  scaun.Poate fi utilizat si pentru albirea dintilor devitati, inclusiv albirile intracoronare efectuate in cabinet.
– Deoarece materialele de restaurare nu se albesc, recomandam albirea dintilor inainte de restaurarea estetica permanenta (asteptati doua saptamini dupa albire inainte de plasarea bondingului).

*APLICARE OPALESCENCE XTRA-BOOST
– Cele doua siringi distincte care permit amestecul celor doua componente ofera utilizarea in stare proaspata a             gelului pentru albire la fiecare aplicare. Odata cu amestecul celor doua componente: carbamid si hidrogen peroxid rezulta Opalescence Xtra –Boost.
1) Se amesteca activatorul cu agentul de albire. Tineti siringile cu cele doua miini si le insurubati cap in cap. Pentru activare amestecati cele doua componente de 20 de ori ( de 10 ori/ fiecare parte).Pastrati gelul mixat astfel in seringa rosie.
2) Verificati consistenta fluida a materialului exprimat prin aplicatorul perie pe o bucatica de vata. Daca opune rezistenta, nu curge, nu il folositi. Aplicati un nou aplicator si incercati din nou.
3) Aplicati Opalescence Xtra-Boost in strat de 0.5-1 mm grosime pe fetele vestibulare ale dintilor, extindeti spre muchiile interdentare si cele incizale. Se lasa sa actioneze 15 minute.
4) Se aspira cu aspiratorul de solide si se spala foarte bine. Se pot face trei aplicatii a cite 15 minute/sedinta.
5) Pentru eficienta se recomanda sa se amestece gelul pe dinte la fiecare 5 minute.

***Pentru a evita sensibilitatea dentara care poate aparea in cadrul procedeului de albire, recomandam pacientului folosirea gutierelor cu gel desensibilizant ULTRA –EZ  si/sau gutierele cu fluor, FLUOR OPAL.

04. Siringi2

05. Albire dinti

ULTRA-EZ
(Gelul desensibilizant ULTRA-EZ contine 3% nitrat de potasiu si 10% ioni de fluor.)

10. Gutiere universale
Indicatii :
-sensibilitate in urma tratamentelor de albire sau profilactic inaintea tratamentului cu OPALESCENCE
-sensibilitatea rezultata in urma abraziunii post periaj dentar
-sensibilitatea rezultata dupa chirurgia periodontala
Beneficii :
–  ULTRA-EZ are proprietatea de a ramane mai mult timp in contact cu tesuturile
– elibereaza in mod sustinut fluor
– important rol antiplaca
– in componenta gelului ULTRA-EZ exista atat nitrat de potasiu,cat si ioni de fluor
– reducerea sensibilitatii se obtine mai rapid decat cu FLOR-OPAL
Instructiuni de folosire :
-Folosind ULTRA-EZ inaintea tratamentului cu OPALESCENCE X-TRA pacientii nu vor avea probleme cu sensibilitatea dintilor.
-Pentru tratamentul cu ULTRA-EZse pot folosi aceleasi gutiere ca si cele folosite pentru tratamentul cu OPALESCENCE
-UltraEz poate fi utilizat alternativ cu gelul de albit. De exemplu: folositi gelul pentru albit o data la doua zile, si gelul ULTRA-EZ in zilele in care nu albiti dintii sau puteti albi dintii in timpul zile(dimineata)i si sa folositi ULTRA-EZ catava ore dupa albire pe parcursul zilei.
-De asemenea, puteti folosi ULTRA-EZ preventiv inaintea tratamentului de albire cu OPALESCENCE X-TRA in modul urmator: pacientul poarta gutiera umpluta cu ULTRA-EZ timp de doua nopti cate 4-8 ore/ noapte, inainte de a efectua tratamentul cu OPALESCENCE X-TRA. Dupa ce tratamentul cu OPALESCENCE X-TRA a fost incheiat, pacientul va purta gutiera cu gelul desensibilizant acasa.

FLUOR-OPAL
06. Flor Opal

Fluor-Opal este un gel fluorizant unic, ce elibereaza in mod sustinut substanta activa si se aplica in gutiera. Contine 1,1% fluorura de sodiu, este transparent, aproape insipid, foarte viscos, aderent si are un pH~6,5.
*INDICATII:
– Fluor-Opalul este conceput pentru a fi folosit in oricare din situatiile in care se doreste aplicarea locala de fluor prin intermediul unei gutiere ( de ex: prevenirea cariilor radiculare, tratamentul afectiunilor parodontiului, post tratament de albire, sensibilitatea radiculara, etc.).
– Numarul si durata aplicarilor depind de situatia pacientului si de medic. Durata recomandata de tratament variaza intre 2-8 ore. De asemenea, gutiera poate fi purtata si in timpul noptii (gelul se mentine in gutiera 8-10 ore pe parcursul noptii, datorita activitatii musculare si salivare mai reduse). In timpul zilei, gelul se mentine in gutiera doar 4-6 ore de obicei.
– In momentul mesei, gutiera trebuie indepartata din cavitatea bucala. Dupa indepartarea gutierei, pacientul trebuie sa-si perie dintii si sa se clateasca cu apa. In timpul clatirii, solutia NU trebuie inghitita. Spalati gutiera si puneti-o la pastrare in cutie. Pentru fiecare aplicare trebuie folosit gel proaspat.

Tags are not defined for this post

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply

*