Despre riscul de a contracta o maladie cardiaca

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Riscul de a contracta o maladie cardiaca creste cu 70% la persoanele care au o proasta igiena buco-dentara, in raport cu cele care se spala pe dinti de doua ori pe zi, potrivit unui studiu publicat de British Medical Journal /BMJ/, citat de AFP.
Legaturile intre problemele cardiace si maladiile gingivale constituie obiectul unui interes care s-a dublat in ultimele doua decenii. Echipa lui Richard Watt /University College of London/ a cautat sa afle daca numarul cotidian al periajului dintilor are un impact asupra riscului de a dezvolta o maladie cardiaca.
Cercetatorii au analizat datele despre modul de viata a peste 11.000 de adulti scotieni /tabagism, activitate fizica, igiena buco-dentara/. Ei au realizat, de asemenea, prelevari sanguine pentru a determina nivelurile de inflamare in corp.
Aceste date au fost coroborate cu spitalizarile si decesele survenite in Scotia pana in decembrie 2007. In total au fost monitorizate 555 de evenimente cardiovasculare, dintre care 170 au antrenat decesul, in cei opt ani cati a durat cercetarea.
Rezultatele au aratat ca igiena buco-dentara este in general satisfacatoare, cu 62 % dintre participanti care au declarat ca se duc la dentist la fiecare sase luni, iar 71 % au afirmat ca isi spala dintii de doua ori pe zi.
Dupa ce au ajustat datele pentru a tine seama de factori de risc cardiovascular cunoscuti /clasa sociala, obezitate, tabagism, antecedente familiale/, cercetatorii au aratat ca participantii care declara ca se spala pe dinti de mai putin de doua ori pe zi prezinta un risc de maladie cardiaca majorat cu 70 % fata de cei care isi le asigura dintilor periajul zilnic de doua ori, a conchis profesorul Watt. AGERPRES

Riscul de a contracta o maladie cardiaca creste cu 70% la persoanele care au o proasta igiena buco-dentara, in raport cu cele care se spala pe dinti de doua ori pe zi, potrivit unui studiu publicat de British Medical Journal /BMJ/, citat de AFP.Legaturile intre problemele cardiace si maladiile gingivale constituie obiectul unui interes care s-a dublat in ultimele doua decenii. Echipa lui Richard Watt /University College of London/ a cautat sa afle daca numarul cotidian al periajului dintilor are un impact asupra riscului de a dezvolta o maladie cardiaca.Cercetatorii au analizat datele despre modul de viata a peste 11.000 de adulti scotieni /tabagism, activitate fizica, igiena buco-dentara/. Ei au realizat, de asemenea, prelevari sanguine pentru a determina nivelurile de inflamare in corp.Aceste date au fost coroborate cu spitalizarile si decesele survenite in Scotia pana in decembrie 2007. In total au fost monitorizate 555 de evenimente cardiovasculare, dintre care 170 au antrenat decesul, in cei opt ani cati a durat cercetarea.Rezultatele au aratat ca igiena buco-dentara este in general satisfacatoare, cu 62 % dintre participanti care au declarat ca se duc la dentist la fiecare sase luni, iar 71 % au afirmat ca isi spala dintii de doua ori pe zi.Dupa ce au ajustat datele pentru a tine seama de factori de risc cardiovascular cunoscuti /clasa sociala, obezitate, tabagism, antecedente familiale/, cercetatorii au aratat ca participantii care declara ca se spala pe dinti de mai putin de doua ori pe zi prezinta un risc de maladie cardiaca majorat cu 70 % fata de cei care isi le asigura dintilor periajul zilnic de doua ori, a conchis profesorul Watt. AGERPRES

Tags are not defined for this post

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply

*