Ce este tartrul si cum scapam de el?

Detartrajul este cea mai comuna si conservatoare forma de tratament parodontal. Este minim invaziva si este recomandata tuturor persoanelor, cel putin o data pe an. Procesul de detartrare nu afecteaza deloc dintii

Prin procesul de detartrare se elimina placa bateriana si tartrul, formatiuni care se ataseaza de suprafata dentara. Tartrul se regaseste, în special, la baza dintelui, de-a lungul radacinei.

Cauzele principale a aparitie tartrului o reprezinta o igiena orala precara. Tartrul apare, în mod special, în acele zone în care periuta de dinti ajunge cu dificultate, cum ar fi pe partea interioara a dintelui, ultimii molari sau pe lucrarile dentare. Tartrul supragingival este usor de recunoscut datorita culorii maroniu-galbuie, însa cel subgingival poate fi trecut usor cu vederea.

Detartrajul este procedura prin care se îndeparteaza placa bacteriana, tartrul, atât supragingival cât si subgingival de pe suprafata dintilor.

Detartrajul se poate realiza manual sau cu instrumente activate sonic sau ultrasonic. Aceste dispozitive produc o usoara vibratie pe suprafata dintelui, îndepartând astfel tartrul, iar un jet puternic de apa va mentine temperatura la nivelui dintilor optima. La finalul procedurii, finisarea suprafetei dentare este realizata prin periaj professional.

O tehnica de periaj corecta, folosirea apei de gura si a atei dentare previn aparitia placii bacteriene si implicit a tartrului dentar.

Pentru o dantura sanatoasa se recomanda efectuarea unui detartraj de 2 ori pe an.

 

1 comment

WPHunters

Natoque nunc odio non enim elementum et! Adipiscing purus nec, et montes aliquet egestas habitasse, nec in nunc, porta ac amet. Augue, pulvinar odio amet ac! Egestas nascetur sit lundium tortor auctor, diam mus in est aliquam mattis porta porta? Sit nisi mus tincidunt dapibus, in duis adipiscing duis, penatibus.

Leave a reply

*