Bijuteria dentara sau tatuajul dentar

Ce este bijuteria dentara ?

Este o piesa de decoratiune speciala, aceasta poate fi un diamant sau oricare alta piatra semipretioasa, care poate fi atasata pe dinti fara a provoca sau a avea vreun efect negativ asupra dintilor.

Cine poate purta o asemenea bijuterie ?

Orice persoana care doreste sa isi infrumuseteze zambetul si daca pacientul are o dantura sanatoasa cel putin vizibil cu dinti albi se poate incadra pentru aplicarea unei asemenea bijuterii.

Cum se realizeaza si cat dureaza ?

Aceasta manopera nu dureaza mai mult de 10 minute insa pentru a ajunge in acest punct, pacientul trebuie sa aib? detartrajul ultrasonic sau manual realizat si periajul profesional. Ulterior acestor manopere se poate trece la aplicarea bijuteriei. Initial medicul realizeaza consultul pentru a alege impreuna cu pacientul tipul de bijuterie si dintele pe care se va aplica aceasta. Bijuteria este fixata pe dinte cu ajutorul unui adeziv asemanator celui folosit pentru obturatii(„plombe”), deci nu va afecta in nici un fel smaltul pe care se aplica adezivul fiind un avantaj semnificativ. Pe bijuterie de asemenea se va aplica putin compozit (material din care se realizeaza „plombele”) transparent dupa care se va aplica pe dinte in locul ideal dupa care se va fotopolimeriza (intareste adezivul si compozitul) pentru a fixa bijuteria de dinte.

Ce fac dupa ?

Dupa ce s-a aplicat bijuteria pacientul va trebui sa se acomodeze cateva ore, pacientul va primi de la medicul dentist toate instructiunile referitoare la mentinerea si ingrijirea bijuteriei mai ales igiena orala care este cea mai importanta.

Se poate indeparta bijuteria daca nu o mai vreau ?

Da aceasta se poate indeparta de pe dinte deoarece a fost fixata cu o substanta care nu a atacat in nici un fel smaltul si se poate inlocui cu alta mai stralucitoare sau mai frumoasa.

Cat sta atasata de dinte ?

Bijuteria dentara in cele mai multe cazuri poate sa se mentina pe dinte aproximativ un an de zile, acest lucru depinde foarte mult de igiena orala si de modul in care acel dinte este folosit (Obiceiuri vicioase, alimente dure) care poate determina o pierdere prematura a bijuteriei dar care poate fi reatasata fara nici un fel de problema.

Din ce pot fi realizate bijuteriile dentara ?

Se pot gasi confectionate din materiale nobile(aur galben si alb), pietre pretioase (rubin, diamant, safir, agat) sau din zirconiu prelucrate sub diferite forme, din cristal de diferite culori.

bijuterii dentare

Va asteptam la clinica Ciso Dental pentru a beneficia de o gama larga de bijuterii si de a o alege pe cea potrivita dumneavoastra !

0 comments

huciog petronela

as dori s ieu o bijuterie dentara

COSMIN

Doresc sa cumpar si eu o bijuterie dentara va rog sa-mi dati o lista de preturi sau cum pot cumpara

    Ciso Dental

    Buna ziua, suntem o Clinica Stomatologica si nu vindem bijuterie. Eventual aplicam la cererea Pacientului.

Leave a reply

*